Rome is een bezienswaardigheid

0

Openluchtmuseum Rome

In de lente een lang weekend naar Rome is het medicijn om de voorjaarsmoeheid voorgoed van je af te schudden.  Rome heeft het helemaal. Rome in de lente belooft meer zomer. De stad is in een openluchtmuseum, een bedevaartsoord en de hoofdstad van Italie. Iedere straat in het oude Rome ademt geschiedenis. Je loop van het ene beeldschone monument naar het andere. Bezoek met goud bepleisterde kerken en waan je in in het Rome van de keizers tussen de meters dikke muren van het Collosseum. De stad is bezaaid met grote en kleine pleinen waar fonteinen bruisen en mensen dansen op de muziek van straatorkesten. Ga voor een picknick naar een park of strijk neer op een terras. Eet de beste pizza’s en het lekkerste ijs ter wereld. Rome is veelbelovend en komt zijn beloften na. Rome zal je niet teleurstellen.

Te voet navigeren door Rome

Wanneer je een keer in Rome bent geweest. Ga je een tweede keer. Eigenlijk willen wij elk voorjaar wel even naar Rome. Wanneer je er met je gezin of een groep vrienden naar toevliegt met Ryan Air en een ruim appartement huurt hoeft de reis niet kostbaar te zijn. Het is wel verstandig om je hotel of appartement strategisch te kiezen. Kies dus een rustige plek middenin het oude Rome en laat je verrassen door je omgeving. Wij nemen een appartement in de buurt van de Piazza Navona. Het is een prachtig appartement met een sauna. Omdat het nogal gehorig is komen we snel in contact met de benedenburen. Iedere stap die we zetten in de woonkamer van het appartement kunnen ze horen. We moeten het wel rustig aan doen want in het huurcontract staat dat we het pand direct moeten verlaten wanneer de buren vanwege geluidsoverlast de politie inschakelen. Gelukkig is de vloer in de keuken en in de badkamer wel goed geisoleerd. En hoe dan ook we willen niet in het appartement zijn maar ronddolen over pleinen, door stegen en langs de straten. Om niet te verdwalen gebruiken we de gratis APP navFree. Op basis van de GPS-functie laat NavFree je altijd off-line zien waar je bent en je kunt routes bepalen waarheen je maar wilt.

Highlights Rome

Het oude Rome is een highlight en een bezienswaardigheid op zich. In de Municipio Roma val je vanzelf van het een in het ander. Van Piaza Romana lopen we langs het Pantheon naar de Trevi Fontein en door naar de Piazza della Republica en bezoeken daar een prachtige door Michael Angelo met bladgoud gedecoreerde kerk – Basilica di Santa Maria degli Angeli – die voorheen een keizerlijk badhuis was. Dan pakken we op de Piazza Republica de metro naar het Colosseum. We hadden er ook naar toe kunnen wandelen maar soms moet je je krachten even sparen. Het is al weer aan het eind van de middag als we in het Colosseum zijn. Zo verkennen we op eigen kracht Rome en de dag vliegt voorbij.

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.