Lichtfestivals

0

Herfst- en winterevenementen

Aan sommige evenementen kun je verslaafd raken, daar raak je nooit op uitgekeken. Dit is onze top 6 van absolute lichtfestival aanraders:

  1. GLOW Eindhoven
  2. Amsterdam Lightfestival
  3. Fjoertoer – Egmond
  4. IJsbeelden festival Zwolle
  5. Daan Roosegaarde Afsluitdijk
  6. China Light festival Emmen – 15 januari tot 5 april 2021

Eigenlijk zijn alle lightfestivals het bezoeken meer dan waard en zijn het allemaal absolute aanraders om te bezoeken. Dus trek je wandelschoenen en een warme jas aan en ga!

1. GLOW Eindhoven

Dit jaarlijks terugkerende lichtkunstfestival GLOW vindt plaats in het centrum van Eindhoven. Eindhoven is de stad van de gloeilamp en dus is het niet verwonderlijk dat dit festival hier wordt georganiseerd. Het festival vindt plaats in november en heeft ieder jaar een nieuw thema. De route loopt door het centrum van de stad langs een groot aantal objecten van lichtkunstenaars vanuit de hele wereld. GLOW festival is gratis toegankelijk, voor GLOW specials zijn tickets verkrijgbaar bij speciale loketten in de stad. Dt is echt een geweldig lichtfestival en absoluut waard om te bezoeken. De foto’s zijn o.a. een impressie van het GLOW festival 2017, dit festival stond in het teken van The Source (Star Wars).
Verspreid over de stad staan permanent een aantal unieke lichtkunstwerken, Deze kunstwerken reflecteren de nalatenschap van het lichtkunstfestival. Deze permanente lichtkunstwerken zijn gratis te bekijken.

GLOW
GLOW
GLOW
Aardappeleters
Glow Eindhoven – streetart

2. Amsterdam Lightfestival

In Amsterdam is ieder jaar in de maanden november t/m januari een schitterend lichtfestival, dit festival is een ware beleving. Ieder jaar wordt een route uitgezet waarbij ook bekende gebouwen prachtig worden verlicht. In de route zie je de meest bijzondere kunstwerken die speciaal voor dit lightfestival zijn gemaakt. De route kun je zowel lopend, fietsend en varend bekijken. amsterdam-light-festival

Amsterdam Lightfestival
Amsterdam Lightfestival
Amsterdam Lightfestival
Amsterdam Lightfestival
Amsterdam Lightfestival

3. Fjoertoer Egmond

Een uniek wandelavontuur langs tal van indrukwekkende licht-, vuur- en geluidsacts. Voor één avond wordt Egmond omgetoverd tot een sprookjeswonderland. Er zijn verschillende routes met verschillende afstanden. Afhankelijk van je conditie kun je kiezen uit 14, 19 Noord, 19 Zuid, 26 en een familieroute van 6 km speciaal voor het hele gezin. Voor deze wandeltocht geldt een inschrijfgeld en komt ten goede aan de KNRM en de Reddingsbrigade Egmond, het officiële goede doel van het evenement.

4. IJsbeelden festival Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle is een uniek winter-evenement voor jong en oud! In een grote vrieshal gaan de beste ijskunstenaars ter wereld aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. De ijskunstenaar creëren hier de meest bijzondere en opzienbarende ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

5. Daan Rosegaarde lichtinstallatie

De wereldberoemde Nederlandse techpioneer Daan Roosegaarde exposeerde in 2017 op het Museumplein in Amsterdam zijn nieuwste lichtinstallatie. Hierbij werd gebruik gemaakt van verschillende lichttechnieken om het Museumplein op een virtuele manier onder water te zetten.
Studio Daan Roosegaarde verfraaid vanaf 2019 de afsluitdijk met lichtgevende kunstwerken.

Daan Roosegaarde – Waterlicht

6. China light festival

Als er een magisch sprookjesachtig lichtfestival is dan is het wel het China light festival. Zoveel kleuren, zoveel vormen, dit is echt heel bijzonder. Het China light festival is al meerdere malen in Nederland georganiseerd en is iedere keer opnieuw een openbaring, voor jonge en oudere mensen super vet om te zien. In 2014 was deze spectaculaire show in de Botanische tuinen van de Universiteit Utrecht te zien. In 2019 in Ouwehands Dierenpark te Rhenen en in 2021 wordt het lichtfestival voor de 2e keer in Emmen georganiseerd. Er zijn metershoge lichtkunstwerken en deze toveren de omgeving om tot een spectaculair oosters lichtfestival. De lichtobjecten zijn gemaakt door Chinese kunstenaars en soms worden er speciale workshops georganiseerd.

China light festival Utrecht
China light festival
China light festival
China light festival
Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.