Andalusië in de herfst

0

Overwinteren in Andalusië

In Andalusië kun je goedkoop of luxe overwinteren of studeren aan de universiteit van Grenada of Malaga. Denken wij aan Andalusië dan zien we de eindeloze stranden van de Costa del Sol en daarlangs boulevards, steden en dorpen. De Costa del Sol is een lintbebouwing van appartementen en hotels van Malaga tot Gibraltar. De hele wereld heeft Andalusië ontdekt. Marbella is de favoriete vakantiebestemming van de koning van Saudi Arabië. Engelsen drinken de sherry van Jerez. Non stop landen de jets van pricefighters uit geheel Europa op het vliegveld van Malaga. Andalusië is meer dan de Costa del Sol. Het is ook het land van olijven, sinaasappels, bergketens, valleien en leuke witte bergdorpen met even zo mooie pleintjes. De winter is altijd mild en zonnig in Andalusië. Andalusië is de brug tussen twee continenten: Afrika en Europa en het punt waar de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Het is een ideale plek om te overwinteren. Appartementen zijn goedkoop. De medische voorzieningen zijn uitstekend. Het beste klimaat van Europa.

Boek in de herfst of het vroege voorjaar een verblijf in zuidwest Spanje. Als in Nederland de dagen kort zijn en je de temperatuur niet behaaglijk kunt noemen vind je in het zuidwesten van Spanje altijd zon, zee en strand, kunst en cultuur, een heerlijke temperatuur en met het vliegtuig ben je er zo.

Vliegveld Malaga en dan met trein door Andalusie

Het vliegveld van Malaga is de toegangspoort tot Andalusië. Meerdere prijsvechters zoals bv. Ryanair (vanaf o.a. Eindhoven) vliegen op Malaga. De prijzen van tickets verschillen van dag tot dag. Let dus goed op. Vaak zijn de tickets op dinsdagmiddag het goedkoopst en in het weekend het duurst.

Vanaf het vliegveld van Malaga zijn er bus en treinverbindingen naar het zuiden richting Gibraltar. Het is dus niet per se nodig om een auto te huren. Dat kan overigens een kostbare zaak zijn. Ook omdat de tank die je zogenaamd “vol afgetankt” mee krijgt bij lange na niet vol hoeft te zijn. Voor pensionado’s is het helemaal perfect geregeld. Na aankoop van een “Tarjeta Dorada” à € 6,- (voor een heel jaar) lopen de kortingen op treinkaartjes op tot wel veertig procent op de toch al niet dure treintickets. Wanneer je van deze mogelijkheid gebruik maakt moet je wel even opletten dat je appartement dicht bij een station ligt. Dat hoeft niet al te moeilijk te zijn. Wanneer je even los van alle romantiek naar de Costa del Sol kijkt is het een snelweg langs een kust die volgebouwd is met hotels en Appartementen. Snelweg en trein lopen relatief dicht langs de kust. Wanneer je een appartement boekt met uitzicht op zee in bv. Marbella of Fuengirola zit je doorgaans wel dicht bij een treinstation. En door te reizen met de trein zijn de “ecologische voetafdrukken”die je achterlaat minimaal, als je begrijpt wat ik bedoel.

 ??????????????????????????????? 800x600 Terras

Lees het artikel een tripje naar de zuidkust van Spanje, een weekje aan de Costa del Sol in Andalusië.

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.